Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Publicacions d'en Lluís Maria Xirinacs. Vida, obra i pensament.

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.

Articles escrits per Dolors Marin Tuyà i publicats en la revista «Penedès Econòmic».

Llegir.

El refús de Mossèn Lluís Maria Xirinacs.

Aquest document ha estat recuperat provinent de la digitalització duta a terme per la Universitat Autònoma de Barcelona (U.A.B.) de la revista titulada «Avui. Servei d’Informació Català (S.I.C.)», que es va distribuir clandestinament entre el setembre del 1972 i el juliol de 1976 (...).

Llegir.

Un primer de maig de 1976.

30 d'abril de 1976, matí – Prenc la decisió de no assistir a la manifestació obrera de l'u de maig d'enguany. ¿Raó? No assisteixo a cap cosa que no sigui per l'amnistia i que no sigui una manifestació unitària, general i a prop de Barcelona. És el criteri dràstic que segueixo davant d'un continuat allau d'invitacions de tota mena. Tanmateix és una decisió a contracor. Jo bé voldria assistir-hi (...).

Llegir.

Carta a un policia armat.

Barcelona, 21 de març de 1976. Al carrer Entença, davant de la presó Model. A un policia armat, (...).

Llegir.

Pacifisme hipòcrita.

Egin. Dimecres, 15 de febrer del 1978.

Egin. Logotip.Ens trobem submergits en una societat profundament violenta. Tots som profundament violents. Junyits al (...).

Llegir.

Proposta de circumscripcions.

Avui. Divendres, 3 de novembre de 1978. Pàgina 3.

Avui. Logotip historic.Divendres, dia 3 de novembre, caldrà resoldre, a Sau, la qüestió de la forma d'eleccions al primer Parlament de Catalunya (...).

Llegir.

La fal·làcia amagada en el referèndum d'autodeterminació.

Divendres, 31 de març del 2000.

És, el referèndum d'autodeterminació, una pràctica acceptada comunament, com a eina d'accés o no a la independència d'una nació respecte a una altra que la tutela o la domina (...).

Llegir.

Tercera Via, Sistema General a la mesura de l'home d'avui.

Tercera Via, Sistema General a la mesura de l'home d'avui. Portada.Lluís Maria Xirinacs, amb idees de l'Agustí Chalaux.

Segona edició de l'11 de setembre del 2012.

Aquest llibre ens parla d'una economia nova que resoldria la difícil situació actual, i que donaria resposta a la indignació i a la perplexitat de la majoria de gent de bona fe que no veuen sortida a la crisi que vivim.

Llegir el llibre.

Constitució, paquet d'esmenes.

Constitució, paquet d'esmenes. Portada.Lluís Maria Xirinacs.

Lluís Maria Xirinacs va ser escollit senador independent per la demarcació de Barcelona a les eleccions espanyoles del 1977. En el procés d'elaboració d'una nova constitució per l'Estat espanyol, va convertir el seu despatx de parlamentari en la seu d'un grup de treball per vehicular la creació d'un text constitucional que (...).

Llegir el llibre.

Al servei d'aquest poble.

Setembre 1977 - gener 1979.

Avui. Logotip historic.Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les corts constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Llegir.

Diari d'un senador.

Juliol 1977 - juny 1978.

Mundo Diario. Logotip històric.Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les corts constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Llegir.

La traïció dels líders.

Lluis Maria Xirinacs. La traicio dels liders. Portada del tercer volum.Gener 2015.

Els tres volums de La traïció dels líders de Lluís Maria Xirinacs en un sol document en format electrònic.

1r volum. Primera part: La sembra laboriosa. 2n volum. Segona part: Una pedregada seca. 3r volum. Tercera part: La collita perduda.

Llegir el llibre.

El terror, la pau i el sagrat.

Lluís Maria Xirinacs. El terror, la pau i el sagrat. Portada.Lluís Maria Xirinacs i Damians.
Editen: Deixebles i amics de Lluís Maria Xirinacs. Editorial Mediterrània. Primera edició: juny de 2003. Maquetació: Xavier Artigas. Disseny de la coberta: Jordi Vives. ISBN: 84-8334-472-6. Autoria de la recuperació: Papereria Bon Paper de Lleida i Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs. 136 pàgines en paper / 128 pàgines en el «pdf». Idioma: català.

Llegir el llibre.

Vaga de fam per Catalunya. Diari de vint-i-un dies.

Lluis Maria Xirinacs. Vaga de fam per Catalunya. Portada.Lluís Maria Xirinacs.
Primera edició, maig del 1977. Edició: Editorial Nova Terra. Autoria de la recuperació: Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs. Data de recuperació: juliol del 2017. 217 pàgines. Idioma: català.

Llegir el llibre.

L'espectacle obsessiu. Diari de presó-I/1974.

Lluís Maria Xirinacs. L'espectacle obsessiu. Portada.Lluís Maria Xirinacs.
Segona edició, maig del 1977. Edició: Editorial Nova Terra. ISBN: 84-280-0860-4. Autoria de la recuperació: Papereria Bon Paper de Lleida i Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs. Data de recuperació: setembre del 2017. 189 pàgines. Idioma: català.

Llegir el llibre.

Entro en el gran buit. Diari de presó-II/1975.

Lluís Maria Xirinacs. Entro en el gran buit. Diari de presó-II/1975. Portada.Lluís Maria Xirinacs.
Edició: Editorial Nova Terra. Impressió: Gràfiques Diamant. Dipòsit legal: B-29610-1976. ISBN d'aquest volum: 84-280-0581-8. ISBN de l'obra completa: 84-280-0859-0. Autoria de la recuperació: Papereria Bon Paper de Lleida i Fundació - Lluís M. Xirinacs. Data de recuperació: setembre del 2017. 308 pàgines. Idioma: català.

Llegir el llibre.

Món Alternatiu.

Món alternatiu.Lluís Maria Xirinacs.
Aquesta conferència, impartida el divendres 14 de febrer del 1986 a la seu de la Cooperativa Tascó de Barcelona, explica les anomenades «Condicions subjectives de la revolució». Com una persona o un equip de persones prenen la determinació d'estudiar a fons els problemes de la societat del seu temps, per mirar de trobar-hi solucions, vàlides pel temps en que són formulades. Com exemple històric, explica el cas particular d'en Karl Marx, autor d'«El Capital». Sense esmentar-ho expressament, és també el procés viscut per l'equip encapçalat per l'Agustí Chalaux i en Lluís Maria Xirinacs, dins del Centre d'Estudis Joan Bardina, tot creant el seu «Sistema General».

Llegir el document.

Documents sobre assamblees de Lluís Maria Xirinacs.

Lluís Maria Xirinacs (1932-2007).Lluís Maria Xirinacs.
Documents que formen part de l'estratègia de consecució elaborada per Lluís Maria Xirinacs, basada en un arbre d'assemblees, per vertebrar el poble de cada nació i lluitar pel seu alliberament, practicant la noviolència.

Accedir als documents.

Subjecte. Meditació delirant a prop d'una font dita «Font de Vera Pau».

Lluís Maria Xirinacs. Subjecte. Meditació delirant a prop d'una font dita «Font de Vera Pau». Portada.Lluís Maria Xirinacs.
Pròleg: Mossèn Josep Dalmau, del 10 de desembre de 1974. Primera impressió: 26 de febrer de 1975. Edició: Editorial Claret. Dipòsit Legal: B-7191-1975. Autoria de la recuperació: Papereria Bon Paper de Lleida i Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs. Amb esmenes i afegits manuscrits del propi autor. Data de recuperació: novembre del 2017. 247 pàgines. Idioma: català.

Llegir el llibre.

Lluís M. Xirinacs. Un model global de la realitat. Model menor. 2014.

Germanies. Logotip.Lluís Maria Xirinacs.
El maig de 2007 es publicà la primera part del model filosòfic de Lluís Maria Xirinacs (Abadia Editors). La Fundació Randa torna a posar a la vostra disposició, en format electrònic, la primera part del model. L’Equip d’investigació «Globàlium», iniciat pel mateix Xirinacs, continua treballant per poder publicar la segona part, el Model major, al més aviat possible.

Accedir als documents.

Tesi Doctoral de Lluís Maria Xirinacs.

Germanies. Logotip.LluísMaria Xirinacs.
El grup d'investigació Globàlium de la Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs us ofereix la Tesi Doctoral de Lluís Maria Xirinacs: Un Model Global de la realitat, llegida el 19 de desembre de 1997.

Accedir al document.

Futur d'Església.

Futur d'Església. Portada.Lluís Maria Xirinacs.
Futur d’Església és una anàlisi del procés històric de les esglésies cristianes i és, alhora, un missatge d’esperança. Esperança en la vigència, en el futur, de la fe en Jesús de Natzaret. És un llibre amb vocació polèmica. L’autor ens adverteix: «si les meves afirmacions semblen, en algun moment, exagerades o tendencioses, demano al lector benèvol que les miri com referides no al que cal que sigui, sinó, més aviat, al que de fet és». L’important és que, com ens diu també Xirinacs, «la preocupació que batega en totes les planes és la de l’estat real dels nostres cristians». I això bé haurà de valer una polèmica... si la inèrcia no ens ha guanyat definitivament.

Llegir el document.

Primera història humana.

Lluís Maria Xirinacs.
La infantesa de la humanitat que també és la nostra infantesa, quan les coses i les persones eren transparents, senzilles... Quan l'ànima i el cos caminaven junts i la matèria i l'esperit no s'havien divorciat.

Llegir el document.

Suggeriments de nous camins socials, econòmics i polítics.

Lluís Maria Xirinacs, Agustí Chalaux, Magdalena Grau.
Diversos documents que expliquen des de la prehistòria fins l'actualitat, com es pot utilitzar la tecnologia actual per l'implantació d'una moneda telemàtica universal que faciliti la pau al món i la supressió de la moneda anònima.

Llegir el llibre.

Sistema General: «Economia i Societat» (En seixanta punts).

Tauleta del III mil·leni a. C. d'una població de Síria.Lluís Maria Xirinacs, Agustí Chalaux de Subirà.
Model de Tercera Via de mercat clar i societat transparent.
Autoritat plena en una àrea unimonetària. Socialització de la xarxa teleinformàtica (telemàtica). Control justicial de la xarxa telemàtica: secret d'empresa, de contractació, de privacitat, només accés del jutge com a prova per a judici, transparència i accessibilitat de l'àrea pública. Supressió de la moneda multicirculant a l'interior i a l'estranger. Implantació de la moneda electrònica clara (científica per unicirculant): factura (responsable segons ètica) i xec (en un sol document telemàtic).

Llegir el document.

Mentalitat i models globals.

Lluís Maria Xirinacs.
Text d'introducció al pensament d'en Lluís Maria Xirinacs, basat en un model filosòfic de concepció global de la realitat.

Llegir el document.

Publicacions de l'Agustí Chalaux. Vida, obra i pensament.

Llegir els documents.

Publicacions de col·laboradors i amics del Centre d'Estudis Joan Bardina.

Llegir els documents.

 

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte