Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Universitat de base. Diari d'un senador. Índex. Diari d'un senador. S'ha acabat la font de les esperances. Diari d'un senador.

Diari d'un senador.

Mundo Diario. Logotip històric.Mundo Diario. Divendres, 24 de febrer del 1978.

Crònica negra abreujada.

Menjador de la presó del Port de Santa Maria. Font: Gente del Puerto.Plouen les denúncies per diversos motius contra responsables de presons espanyoles. La mà dura ha caigut inexorable sobre els presos i ha caigut tan fort que sembla que fins i tot des del punt de vista legal s'està passant de la ratlla. Hi ha denúncies de presos, de funcionaris i d'advocats. Hi ha denúncies a jutges, a la premsa, als parlamentaris.

Per interessos polítics, es va induir a l'opinió pública el menyspreu cap a la població carcerària que intentava recuperar-se en la nova situació social en què entràvem. El resultat d'aquesta operació irresponsable és una devastació, uns sentiments, una repressió i una desesperació amples com el mar. «Com en els pitjors temps del franquisme.»

La presó de Barcelona, potser, algun dia es traslladarà de lloc i la faran nova, però mentrestant estan fent obres a la vella Model. Especialment, es parla de la cinquena galeria. L'estan transformant en una cosa horrible, semblant al fatídic «Teló d'acer» del penal del Port de Santa María. Ja vaig veure jo mateix en la nit del darrer motí, com tota la galeria estava tancada amb xapa i quedava així aïllada de la resta de la presó. A més posaran una reixa «cranc» de seguretat en cada cel·la. No hi haurà tassa de wàter, sinó només un forat a terra. Per llit, un pedrís de ciment. I la mínima il·luminació. Mentre acaben les obres de la segona galeria dormen cinc en cada cel·la, sense llits i amb humitat.

En el motí, es diu que va ser provocat, només van intervenir uns dos-cents dels mil presos d'aquesta presó, segons ens va assegurar als senadors el mateix director, però van ser maltractats gairebé tots els presos. Un 90 per cent. Són les maneres franquistes, i la repressió també va contra els funcionaris de la Unió Democràtica de Presons. Es tracta d'implicar-los en delictes. Es castiguen reclusos perquè declarin en aquest sentit. Se’ls incomunica perquè reclús-delator i funcionari-delatat del que no ha fet, no puguin parlar-se. Ha tornat la barbàrie, ha planat la tragèdia més negra sobre les presons. A l'Escola d'Estudis Penitenciaris s'ensenya als futurs funcionaris judo, tècniques de cos a cos, llançament de gasos lacrimògens, tota una reforma penitenciària pedagògica. De nit, se senten a la presó crits i cops.

S’hauria pogut evitar tot això. Es va avisar. Jo acuso. Mai no s’havia vist res de semblant. I la política de mà dura no acabarà amb el problema. Ho torno a avisar. Segueix la política equivocada. Seguirà la tragèdia mesos i mesos. El responsable no és ni el director general de Presons. La seva caiguda no arreglaria el problema, com no ho va arreglar la caiguda de l'anterior. El mal ve de dalt.

Lluís M. Xirinacs.

Universitat de base. Diari d'un senador. Índex. Diari d'un senador. S'ha acabat la font de les esperances. Diari d'un senador.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte