Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Els aturats caminen. Diari d'un senador. Índex. Diari d'un senador. Els desventurats reben la bona nova. Diari d'un senador.

Diari d'un senador.

Mundo Diario. Logotip històric.Mundo Diario. Divendres, 13 de gener del 1978.

¿Com van els aturats?

Pegatina_de l'Associació d'Aturats. Finals de 1977. Font: Publico.Les diferents assemblees d'aturats van polaritzant-se al voltant d'una idea: «la marxa dels aturats». Es va començar a publicar la revista del mateix nom. Tinc a mà els tres primers números.

S'han fet diverses trobades amb representants de més de la meitat de les províncies espanyoles, s'han format nombrosíssimes comissions a Euskadi, Astúries, Galícia, Cantàbria, la Rioja, Castella i Lleó, Madrid, Andalusia, Extremadura, Múrcia, Aragó i els Països Catalans.

Tenen presentats els estatuts de les «associacions sindicals de treballadors a l'atur» encarregades de promoure oficialment la marxa. Entenent que no es tracta, com va quedar expressat en la meva columna d'ahir, d'un marxa sobre Madrid, sinó de la celebració d'una assemblea d'aturats de tot l'Estat a celebrar a Madrid i d'una manifestació.

Al desembre va aparèixer a la premsa la il·legalització de totes les activitats relacionades amb la marxa. (El mateix diable ancestral que va prohibir la Marxa de la Llibertat a Catalunya l'estiu de 1976?). Davant aquest fet diverses entitats manifesten: el dret dels aturats a defensar els seus interessos amb mesures democràtiques; la lesió, per aquesta prohibició, de les llibertats democràtiques exercides per més d'un milió de treballadors en situació d'atur; la responsabilitat del Govern per una mesura que no ajuda a consolidar la democràcia. De moment han signat: PT, Partit Carlí, SU, CON, PSC (R), Entesa dels Catalans, SOC, USO, ERC, EN, PSC (C), UGT, ORT i PSOE.

L'assemblea celebrada a Madrid ha acordat enviar al president del Govern una taula reivindicativa per a la defensa del lloc de treball, per a la creació de nous llocs de treball i per garantir les condicions de vida dels aturats. Tenen un problema econòmic enorme per finançar aquesta vasta operació, tenint en compte la seva condició d'aturats. El dia 20 de gener tindrà lloc una jornada de suport a la marxa amb concentració a la Plaça de Sant Jaume a les 8 del vespre. Per al dia 21 es prepara un festival per recollir fons.

Tenen els aturats la idea justa i original de voler celebrar ells també les seves eleccions sindicals per nomenar els seus representants davant els seus «amos», que en aquest cas són les autoritats del PPO, de l'assegurança d'atur, de les delegacions de treball i, per sobre de tot, el ministre de Treball. Aquestes eleccions les faran els mateixos dies i segons la mateixa llei que els altres obrers, però per districtes o barris en comptes de fer-ho per empresa.

A Barcelona, per a tota classe d'informació i ajuda, us rebran al carrer Llúria, 7 2n 2a, de 4 a 7 de la tarda.

Treballador que treballes, ajuda el company que no té aquesta sort.

Lluís M. Xirinacs.

Els aturats caminen. Diari d'un senador. Índex. Diari d'un senador. Els desventurats reben la bona nova. Diari d'un senador.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte